Hulp of begeleiding voor ouderen, huishouden, gezin

Hulp en begeleiding thuis

Voor als het u, uw huishouden of jouw gezin niet lukt om de huishoudelijke taken op orde te krijgen. Omdat u een dagje ouder wordt. Omdat er andere redenen zijn waarom het even niet lukt. U kunt in uw eigen dorp hulp of begeleiding krijgen via het DorpshulpProgramma, ook voor uw partner of ouders.

De DorpsHulp helpt!

We koppelen u altijd met een DorpsHulp die bij u in de buurt woont. Daardoor kunnen we eenvoudig maatwerkdiensten bieden. Samen met u bekijken we wat u zelf kunt en waar u hulp bij kunt gebruiken. Onze diensten kunnen variëren van 2 tot 24 uur.

We helpen u in het huishouden, bieden begeleiding en ondersteuning indien er sprake is van een fysieke of psychische beperking door samen boodschappen te doen, samen te koken, samen de tuin bij te houden, voeren samen technische klussen uit, brengen samen een bezoek aan de huisarts als u dat prettig vindt. En soms is het fijn om simpelweg even een kop koffie samen te drinken en de eventuele financiële, juridische of persoonlijke vragen door te nemen.

Dit ‘samen werken aan’ maakt deel uit van onze Mediërende wijze van werken waarbij we tegelijkertijd aandacht besteden aan het versterken van de cognitieve, de communicatieve, de sociale en emotionele vaardigheden. Vaardigheden om zo lang en zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen vanuit zelfregie en zelfstandigheid.

Samen zorgen

Krijgt u ook hulp van andere organisaties of mensen, zoals een mantelzorger? We nemen regelmatig contact op om de begeleiding te bespreken met partner, mantelzorgers, het Sociale Wijkteam/het Zorgteam. Samen zorgen we, zodat u de beste begeleiding krijgt.
Hoe regel ik hulp?

Specialistische begeleiding

Het kan zijn er behoefte is aan specialistischer begeleiding voor uzelf, uw partner, kind of ouder. De Leer, Werk&Zorgplaats biedt coaching, training, specialistische hulp. Neem gerust contact op over uw vraag.