Hulp of begeleiding voor ouderen, huishouden, gezin

Hoe regelt u hulp?

Wilt u, wil jij hulp of begeleiding aanvragen voor u of jezelf, partner of familieleden? Vanzelfsprekend zijn de juiste hulp en afspraken hierover van belang. Duidelijkheid over de kosten ook. Onder voorwaarden is vergoeding voor hulp of begeleiding mogelijk. Als dat niet zo is dan betaalt u zelf de kosten.
Hieronder de verschillende stappen om dit goed te regelen.

Stap 1

U kunt in eerste instantie om advies vragen of direct een verzoek voor begeleiding aanvragen. Dit kan op een aantal manieren.

    • De WMO-consulent, eventueel het Sociale Wijkteam. Zij bespreken met u wat ze voor u kunnen betekenen en een eventuele doorverwijzing regelen.
    • Uw huisarts. In een gesprek kunt u aangeven waar u tegenaan loopt en samen met de huisarts een plan opstellen. De huisarts kan voor u een doorverwijzing regelen indien nodig voor (specialistische) hulp, begeleiding en / of zorg.
    • De Leer, Werk & Zorg Plaats. Mocht u meer informatie willen of weet u niet goed waar u moet beginnen? Dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

contact opnemen

Stap 2

Weet u welke zorg er nodig is? Heeft u een indicatie gekregen van het Sociale Wijkteam of uw huisarts? Dan start de zoektocht naar de juiste zorg of hulpinstelling. Vind u het lastig welke organisatie het meest geschikt is? Wij helpen u graag om een keuze te maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

contact opnemen

Stap 3

Maak een afspraak voor een kennismaking. Het is belangrijk dat u zeker weet dat u bij de juiste organisatie aanklopt. Bij de meeste instellingen kunt u terecht voor een kennismaking om te bespreken of zij u verder kunnen helpen.

 

Stap 4

Stel samen het begeleidingsplan op en maak werkafspraken. Stel samen met uw partner of ouder een begeleidingsplan op. Hier staan doelen in die u of uw partner, oudere, wil realiseren. Wat vind u belangrijk in het zorgtraject? Ook zijn hier werkafspraken in opgenomen.

 

Stap 5

Financiering en start. Voor de vergoeding van zorg kunt u bij verschillende instanties terecht: de gemeente WMO, PGB, de zorgverzekering of in sommige gevallen dient u het zelf te financieren. Ons advies is om van start te gaan zodra de gemeente of zorgverzekering ingestemd heeft met de zorg.

Bij de Leer, Werk en Zorg Plaats nemen we vaak al een voorsprong, omdat het wachten soms heel lang kan duren. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust contact op.

contact opnemen