Ik zoek jongeren- en jeugdbegeleiding/zorg

Algemeen

Soms vertoont je kind/puber, jong volwassene (6-18 jaar) gedrag waarvan je niet goed weet wat je ermee aan moet. Of je merkt dat je kind/puber niet goed kan meekomen op school, moeite heeft met de overgang van de basisschool naar het VO. De Leer, Werk en Zorg Plaats biedt veel begeleiding o.a. bij het maken van huiswerk, coaching-,  en trainingsmogelijkheden voor kinderen/pubers/jongvolwassenen met een ontwikkel- of leer- achterstand, DCD, autisme en AD(H)D of kinderen die kampen met boosheid, depressies of een traumatische ervaring. Soms kan een goed advies al een wereld van verschil maken in het gedrag van een kind. En soms is er extra ondersteuning en (medierende)begeleiding nodig. Heb je twijfels of vragen over de ontwikkeling van je kind? Aarzel niet en neem contact met ons op.

 

Wat bieden wij?

Wij bieden laagdrempelige, liefdevolle (specialistische) begeleiding aan kinderen en jongeren tussen de 6 tot 18 jaar:

  • die het lastig vinden om hun emoties onder controle te krijgen. Ze zijn bijvoorbeeld boos, druk of juist onzeker en verdrietig.
  • die moeite hebben om mee te komen op school, zich moeilijk kunnen concentreren of moeite hebben met huiswerk.
  • die regelmatig ruzie maken of gepest worden en niet goed voor zichzelf op kunnen komen.
  • die (wellicht) hoogbegaafd zijn, te maken hebben met ASS, AD(H)D, een burnout, DCD, depressie of heftige pubertijd.

 

We ondersteunen kinderen en jongeren op het zelfstandig te worden, zekerder van zichzelf te worden en het omdenkend bij problemen waar ze tegenaan lopen alledag. We geloven erin dat kinderen op jonge leeftijd het gevoel willen hebben dat ze erbij horen. Ze willen dingen zelf kunnen doen, nieuwe dingen ontdekken, zeker zijn van zichzelf en hun gevoelens kunnen beheersen. We willen ze stimuleren om vooral zelf te ontdekken en leren blijven proberen, ook als het niet direct lukt.

 

De Leer, Werk en Zorg Plaats biedt ondersteuning met o.a. sport, spel, creatieve oefeningen, technische opdrachten, , het leren varen of mennen. En we doen vooral veel dingen samen, zoals puzzelen, technische opdrachte (zoals Lego- en Robotleage), huiswerk maken. De begeleiding vindt plaats op de plek waar het kind het nodig heeft. Dit kan thuis zijn, individueel of in groepsverband, op de boerderij op zaterdag en in de vakanties.

 

De Kids Saloon

Op onze Doe & Beleef boerderij kunnen kinderen terecht voor allerlei leuke activiteiten. Het doel van deze opdrachten is om het zelfinzicht en zelfvertrouwen te vergroten, maar ook voor het ontwikkelen van cognitieve, sociale, communicatieve en motorische vaardigheden. Je kunt hierbij denken aan natuur- en creatieve opdrachten, pony- en paardrijden, fitness, klimmen op de klimmuur, koken en bakken, timmeren, taal & rekenoefeningen, Lego & Robotleages. Begeleiding is al mogelijk vanaf 2 uur tot 6 uur per dag of deelname aan een vaknatieprogramma. Heb je interesse en ben je benieuwd of het iets voor jouw kind is? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

contact opnemen

 

Samenwerkingsverbanden

De Leer, Werk & Zorg Plaats werkt samen met veel dienstverleners, zoals:

  • Kindercoaches
  • Praktijkdocenten
  • Pedagogen
  • Kinderpsychiaters
  • Rij- en sportinstructeurs