Ik zoek jongeren- en jeugdbegeleiding/zorg

Hoe regel ik begeleiding?

Krijg je de indruk, of signalen van bijvoorbeeld de kinderopvang, van school, van de sportvereniging, dat het niet goed gaat met je kind? Dan kun je zorg, begeleiding of hulp aanvragen. Hoe je dit doet kan twee manieren.

 

Stap 1

Je kunt in eerste instantie om advies vragen of direct een verzoek voor begeleiding aanvragen. Dit kan op een aantal manieren.

    • Het Sociale Wijkteam. Zij bespreken met je wat ze voor jou en je kind kunnen betekenen en een eventuele doorverwijzing regelen.
    • De huisarts. In een gesprek kun je aangeven waar je tegenaan loopt en samen met de huisarts een plan opstellen. De huisarts kan een doorverwijzing regelen indien nodig voor (specialistische) hulp, begeleiding en / of zorg.
    • De Leer, Werk & Zorg Plaats. Mocht je meer informatie willen of weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kun je contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder.

contact opnemen

Stap 2

Weet je welke zorg er nodig is? Heb je een indicatie gekregen van het Sociale Wijkteam of uw huisarts? Dan start de zoektocht naar de juiste zorg of hulpinstelling. Vind je het lastig welke organisatie het meest geschikt is? Wij helpen je graag om een keuze te maken. Neem hiervoor vrijblijvend contact op.

Stap 3

Maak een afspraak voor een kennismaking. Het is belangrijk dat je zeker weet dat je bij de juiste organisatie aanklopt. Bij de meeste instellingen kun je terecht voor een kennismaking om te bespreken of zij je verder kunnen helpen.

Stap 4

Stel samen het begeleidingsplan op en maak werkafspraken. Stel samen met je kind en de organisatie een begeleidingsplan op. Hier staan doelen in die u of uw partner, oudere, wil realiseren. Wat vind je belangrijk in het zorgtraject? Ook zijn hier werkafspraken in opgenomen.

Stap 5

Financiering en start. Voor de vergoeding van zorg kun je bij verschillende instanties terecht: de gemeente WMO, PGB of de zorgverzekering. Ons advies is om van start te gaan zodra de gemeente of zorgverzekering ingestemd heeft met de zorg.

Bij de Leer, Werk en Zorg Plaats nemen we vaak al een voorsprong, omdat het wachten soms heel lang kan duren. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op. > Contact opnemen

 

Zelf financieren

Als je de begeleiding eerst zelf wilt of moet betalen dan:

Stap 1

Neem je contact op met ons voor een verkennend gesprek. We bespreken de mogelijkheden en kijken hoe we mogelijke begeleiding kunnen inrichten.

Stap 2

We stellen samen een hulp en begeleidingsplan op. Dit gaat vanuit de Leer, Werk & Zorg Plaats.

Stap 3

We zoeken samen direct een hulp / begeleider. Binnen een week kunnen we al starten. Tijdens het traject stemmen we regelmatig de voortgang af.

Stap 4

De Leer, Werk en Zorgplaats maakt gebruik van een fonds. Hieruit hebben we de mogelijkheid om vergoeding te bieden. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt van een aantal factoren af. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.